Activiteiten

Pasen

Onze activiteit met pasen is gericht voor de kleinste kinderen in Egchel. Er worden twee activiteiten georganiseerd. Voor de allerkleinste kinderen: paaseieren zoeken en voor de wat oudere kinderen wordt er een fotospeurtocht door Egchel georganiseerd.

Op het schoolplein van basisschool IKC De Kemp zijn nog een aantal andere activiteiten zoals schminken, knutselen en kleuren.

De activiteit vindt (meestal) plaats in het weekend voorafgaand aan het Paasweekend op zondagochtend.

Koningsdag

Jaarlijks viert KVW met de kinderen van Egchel Koningsdag. Egchel kleurt dan oranje! Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Deze datum staat altijd vast: 27 april.

Zomerdagen

De zomerdagen, van oudsher leuke dagen om de vakantie in te luiden. Wat we gaan doen is meestal nog een verrassing maar er wordt een gevarieerd aanbod georganiseerd voor jong en oud. Op zaterdag sluiten we af met een BBQ voor alle ouders en kinderen in Egchel. Dat wil je niet missen!

De zomerdagen worden georganiseerd op de laatste vrijdag voor de vakantie en de zaterdag erna.

Datum 2023: vrijdagmiddag 14 juli en zaterdag 15 juli

Sint Maarten

Volgens ons de oudste traditie waar nog ieder jaar veel animo voor is. Gezamenlijk een lampionnentocht door Egchel lopen, op sommige plekken iets lekkers krijgen en uiteindelijk lekker opwarmen bij de grote troshoop. Dat is hoe Sint Maarten hoort te zijn!

Datum 2023: zaterdag 4 november

Sinterklaas

Het echte kinderfeest van het jaar! Sinterklaas. Sinds 2021 worden er twee sinterklaas activiteiten georganiseerd.

Sinterklaas in ’t Erf voor de jongste kinderen in Egchel en voor de wat oudere kinderen wordt er een ware apenkooien-pieten-disco georganiseerd. Beiden activiteiten zijn druk bezocht en zorgt voor sentiment bij zowel de ouders als de kinderen.

Sinterklaas in ’t Erf vindt altijd plaats op de twee zondag na de aankomst van Sinterklaas in Nederland en de apenkooien-pieten-disco volgt de vrijdag dáárna.

Data 2023: zondag 19 november en vrijdag 24 november

Oliebollenactie

Om alle activiteiten te kunnen organiseren hebben we sinds twee jaar een oliebollenactie in het leven geroepen. In de decembermaand kunnen de oliebollen besteld worden en op 30 december worden deze bij u aan de deur afgeleverd.

U steunt KVW Egchel toch ook?